Strö vitlöken över rätten och ringla även över oljan i vilken vitlöken friterades. Luffan blir smältande mjuk men glasnudlarna behåller lite spänstighet
Kött ⁄ ReceptHögrev med glasnudlar, sesamavokado och limeaioli. Det här med glasnudlar som är så gott fast när man kokar det ser det mest ut som en gelémassa
Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska. Koka glasnudlarna enligt paketet och klipp dem sedan i mindre bitar
Typ en miljard gånger godare än de friterade varianterna man får i andra delar av Asien. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1. 200 gram glasnudlar
)Vårrullar15-18 st400 g blandfärs1 vitlöksklyfta500 g vitkål1 morot (ca 100 g)400 g böngroddar100 g glasnudlar1,5 msk socker1 tsk salt2,5 msk ostronsås3 msk japansk soja3 tsk sambal oelek1 förp filodegsark1 äggvitaRapsolja/majsolja att fritera iLägg glasnudlarna i kallt vatten, ca 15 minuter. Tillsätt vitkål, morot, böngroddar och glasnudlarna skurna i ca 1-2 cm långa bitar
Koka upp vatten och lägg i glasnudlarna en mycket kort stund. Glasnudlar. Skala och strimla morötterna, pressa vitlöken, tärna svampen, rensa och skiva salladslöken och hacka chilin
100g glasnudlar. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär dem i 1 cm stora bitar. Fräs nudlar, räkor, fläskfärs, morötter, vitkål, chilipeppar, champinjoner, salladslök och vitlök i en wok eller stekpanna
ca 1/3 paket kokta glasnudlar. Oj oj vilken värmebölja vi har fått. Jag är lite udda av det slaget att jag inte riktigt gillar när det är för varmt utan mer än gärna nöjer mig med 22-23 grader