Friterade glasnudlar recept

Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Vårrullar75 g glasnudlar 300 g fläskfärs 2 dl skalade räkor 1-2 schalottenlökar, finhackad 1 morot, liten, riven 2 dl vitkål, i tunna strimlor 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk ingefära, riven 3 msk fisksås 1 ägg 2 förp vietnamesiska rispapper, ca 24 st neutral matolja, till fritering
Vegetariska Vårrullar med glasnudlar

Vegetariska Vårrullar med glasnudlar

Lägg  glasnudlar i vatten att mjukna (en halvtimme räcker), häll av och klipp i mindre bitar. 100 g glasnudlar. 100 g glasnudlar
Ljummen nudelsallad med friterad kyckling

Ljummen nudelsallad med friterad kyckling

1250 g tunna glasnudlar. 1Tillbehör250 g tunna glasnudlar 2 morötter 100-150 g romansallat 1 knippe salladslök, 125 g 50 g färsk koriander inkl
Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska. Koka glasnudlarna enligt paketet och klipp dem sedan i mindre bitar
Thai vårrullar

Thai vårrullar

Woka färsen till den är färdigtoch lägg sen ner grönsaker och tillsätt glasnudlar. Woka till glasnudlarna är genomskinliga
Vårrullar

Vårrullar

Koka upp glasnudlar enligt anvisning på förpackning, sila av och klipp nudlarna med en kökssax i kortare strimlor, ställ åt sidan
Vårrullar

Vårrullar

Visst jag har gjort sådana med rispapper som ska ätas kalla men igår var första gången jag friterade vårrullar
Vietnamesisk glasnudelsallad

Vietnamesisk glasnudelsallad

Typ en miljard gånger godare än de friterade varianterna man får i andra delar av Asien. Ingredienser (4 stora portioner)200 gram glasnudlar1/2 strimlat isbergssalladshuvud1/2 strimlad gurka2 strimlade morötter500 gram skalade räkor6 salladslökar1 kruka färsk koriander1-1,5 dl hackade cashewnötter2 dl EdamamebönorDressing3-4 msk vatten2 msk fisksås2 färska strimlade röda pepparfrukter2 msk pressad lime2 msk farinsocker (eller muscovadosocker)5 cm hackad ingefäraGör så här1. 200 gram glasnudlar
Vårrullar

Vårrullar

)Vårrullar15-18 st400 g blandfärs1 vitlöksklyfta500 g vitkål1 morot (ca 100 g)400 g böngroddar100 g glasnudlar1,5 msk socker1 tsk salt2,5 msk ostronsås3 msk japansk soja3 tsk sambal oelek1 förp filodegsark1 äggvitaRapsolja/majsolja att fritera iLägg glasnudlarna i kallt vatten, ca 15 minuter. Tillsätt vitkål, morot, böngroddar och glasnudlarna skurna i ca 1-2 cm långa bitar
Vegetariska Thai-vårrullar

Vegetariska Thai-vårrullar

Koka upp vatten och lägg i glasnudlarna en mycket kort stund. Glasnudlar. Skala och strimla morötterna, pressa vitlöken, tärna svampen, rensa och skiva salladslöken och hacka chilin
Enkla vårrullar

Enkla vårrullar

100g glasnudlar. Blötlägg nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skär dem i 1 cm stora bitar. Fräs nudlar, räkor, fläskfärs, morötter, vitkål, chilipeppar, champinjoner, salladslök och vitlök i en wok eller stekpanna
VÅRRULLAR

VÅRRULLAR

Ett paket glasnudlar. Blötlägg glasnudlarna i varmt vatten. Ett paket glasnudlar. Morning. Nu jämarns har jag gjort nåt jag aldrig provat förut
Sashimi och annat gott från havet

Sashimi och annat gott från havet

De går självklart göra helt vegetariska och glasnudlarna (inte samma som risnudlar) är dessutom glutenfria då de är gjorda på mungbönor
Små vårrullar med kyckling

Små vårrullar med kyckling

ca 1/3 paket kokta glasnudlar. Oj oj vilken värmebölja vi har fått. Jag är lite udda av det slaget att jag inte riktigt gillar när det är för varmt utan mer än gärna nöjer mig med 22-23 grader
Vårrullar

Vårrullar

De som inte ska ätas går utmärkt att frysa ofriterade. Den här gången hade vi glasnudlar i och det blev riktigt gott