Frasvåfflor jordgubbssylt recept

Mammas Jordgubbssylt

Prova gärna att servera med lösvispad grädde till nygräddade frasvåfflor, pannkakor eller plättar. Det här är min mammas fantastiskt goda recept på jordgubbssylt
Våffeldagen

Våffeldagen

Brukar ni äta äggvåfflor eller frasvåfflor. Jag åt mina med jordgubbssylt och grädde. God kväll. Hoppas ni haft en fin långfredag
Anitas goda våfflor utan ägg

Anitas goda våfflor utan ägg

Recept på Anitas frasvåfflor. Som tillbehör vill jag ha vispad grädde och helst hemkokt jordgubbssylt. Jungfru Marie
Glutenfria frasvåfflor

Glutenfria frasvåfflor

Hemlagad jordgubbssylt och en liten gräddklick till. De här våfflorna kan ätas av många och är riktigt frasiga med god smak
Frasvåfflor

Frasvåfflor

Låt smeten vila någon timme eller så, grädda sedan och servera med jordgubbssylt och en klick grädde
Frasvåfflor

Frasvåfflor

Servera till exempel med vispgrädde, vaniljglass och jordgubbssylt. bilden är lånad från Ica Kuriren. Testade ett nytt recept på våfflor som ger lite mer frasiga våfflor, himla goda och lägg dom inte på hög när du gräddar då blir det lätt degiga och mjuka utan lägg dom på galler
Äggvåfflor

Äggvåfflor

Äggvåfflor är min favorit och även om det är mycket fett i dessa så är det inte alls lika mycket som i frasvåfflorna
Våfflor med knaperstekt bacon och avokadoröra

Våfflor med knaperstekt bacon och avokadoröra

Ännu ett uppskattat, lite matigare sätt att servera de klassiska frasvåfflorna på. Vispad grädde med jordgubbssylt är standardtillbehöret men för de som vill ha ett matigare alternativ så fungerar det utmärkt med både kallrökt lax och romsås eller (som här ovan) bacon och avokadoröra

Frasvåfflor

hallon- eller jordgubbssylt. 1.  Vispa mjöl och vatten till en jämn smet. Vispa grädden tjock. 2.  Blanda först ner det smälta smöret i mjölsmeten, och sedan den vispade grädden

Frasvåfflor

1 burk jordgubbssylt. Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät efter hand

Frasvåfflor

hallon- eller jordgubbssylt. 1.  Blanda mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. 2.  Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa smeten slät allt efter hand