Frasvåfflor jäst recept

Kalljästa frasvåfflor med hemgjord bananglass

Kalljästa frasvåfflor med hemgjord bananglass

Kalljästafrasvåfflor. Använder du jäst i smeten så blir de riktigt frasiga. Använder du jäst som i nedanstående recept så rör först ihop mjölk och jäst innan du mixar med de andra ingredienserna
Riktiga Frasvåfflor

Riktiga Frasvåfflor

Det har krönt många minnen från min barndom, senare har det fallit över i diskussioner om bakpulver mot jäst och till och med samarin för att få frasiga våfflor
Leilas belgiska våfflor

Leilas belgiska våfflor

Frasvåfflor i all ära, men till årets våffeldag bjöds det på Leilas belgiska våfflor. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan

Frasvåfflor med jäst

blanda jäst med mjölk (som inte ska värmas). rör n 25 g jäst. 4 dl rumsvarm mjölk. 3½ dl vetemjöl. ½ tsk salt

Frasvåfflor

Rör ihop mjölk, jäst och salt, tillsätt mjölet. 20 g jäst. Häll i det avsvalnade margarinet. Låt jäsa 1 tim

Frasvåfflor utan grädde

Våfflor med jäst är frasiga även sedan de kallnat. Med jäst. Rör ut jästen med hälften av mjölken. Den färska jästen kan bytas ut mot knappt 1 tsk torrjäst som blandas med mjölet. 10 g jäst (2 tsk) eller 1 tsk bakpulver