Rulla ut smördegen och pressa potatisen över. Ha inte potatis ända ut till kanten utan spara ett par centimeter av smördegen runt om. Salta och peppra. Strö över västerbottenost, spara lite ost att strö över bakelserna sen. Rulla ihop som en rulltårta och skär i lagom breda skivor, ca 2-3 cm.
Lägg bakelserna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dom med uppvispat ägg och strö över resten av osten. Hit kan du förbereda.
Grädda ca 15 minuter tills dom är frasiga och fått gyllene färg.
Dessa potatisbakelser passar till mesta som ett tillbehör. Sätt in potatisbakelserna i ugnen i ungefär 10 minuter eller tills det har fått en fin färg 4 stycken avlånga smördegsplattor (eller motsvarande smördeg på rulle)
Dessa frasiga puppies blev jättegoda till grillat. Bokmärk gärna och spara till kommande ljumma sommarkvällar där grillen står tänd var och varannan dag
Under tiden gör du potatisbakelserna, grovriv den kokta potatisen och blanda ihop med färskosten. När du tagit ut fileén så vrider du upp ugnen på 225 grader och gräddar snabbt smördegspaketen till frasigapotatisbakelser
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
Just kokt potatis är inget tillbehör som liger mig särskilt varmt om hjärtat men så här omgjord till frasigapotatisbakelser så blev de en solklar favorit som tillbehör till oxfilén vid nyårsmiddagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.