Marängbottnarna blev perfekta, lagom sega inuti, spröda och frasiga utan på. Mårtenssons marängbakelse/marängtårtaEnkla maränger, eller marängbottnar1 dl äggvitor, ca 3 st1½ dl sockerSlå vitorna i en skål, absolut torr och helst inte en plastskål
Vill du ha marängen extra torr och frasig så lämnar du den tio minuter till. Denna marängtårta med rice krispies är ruskigt enkel att baka och serveras direkt på långpannan
Marängen är härligt mjuk och smälter i munnen, men den är ändå seg och inte bara frasig. Marängtårta med smak av jordgubb, choklad och lime ca 6-8 bitar
Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitor och citronsaft till ett hårt skum. Vispa ner sockret, lite i taget. Bred ut smeten till ca 30 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper
Det är en tunn botten i sockerkaksstuk som är toppad med frasig maräng. Hej på er,. Midsommar närmar sig och jag tänkte dra till med ett smaskigt recept som skulle kunna passa väl till eftermiddagsfikat eller dessert på midsommarafton
En frasigmarängtårta med ett segt inre och ett hål fylld med grädde och färska bär. Om man har tröttnat lite på vanlig gräddtårta bakad på sockerkaksbotten ska man definitivt prova göra en pavlovatårta