Fransyska lätt recept

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska med kantarellsås

Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. vid 70 grader är köttet lätt rosa, vid 75 grader är köttet välstekt. 1 kg nätad fransyska
Fransyska  i Crock- pot

Fransyska i Crock- pot

Krossa enbären lätt. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Örtkryddad fransyska
, serveras med rostade rotfrukter

Lägg de skalade och tillskurna rotfrukterna på en lätt oljad plåt. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
En fransyska!

En fransyska!

Fransyska är ju annars ett magert kött som lätt kan bli torrt och segt. Igår tillagade jag en kalvfransyska i ugnen under några timmar
Nötstek i gryta av fransyska

Nötstek i gryta av fransyska

Du kan ta en gaffel och peta lätt i köttet och är det mjukt och faller isär ganska lätt så är det klart
Middagstips: Taco på fransyska

Middagstips: Taco på fransyska

Det är lättare att skära köttet riktigt tunt när det är fruset. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Enkel gryta med nötkött och portvin

Enkel gryta med nötkött och portvin

högrev eller fransyska). Skär köttet i små tärningar och stek snabbt på hög värme tills det fått färg. Lägg i en gryta
Burgundisk gryta

Burgundisk gryta

Bryn bacon, champinjoner och vitlök lätt i en het stekpanna i smöret. 1 kg grytbitar (av nöt, tex högrev, nötstek eller fransyska)2 msk smör (extra till stekning)1 msk tomatpuré2 msk vetemjöl½ dl balsamvinäger2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten)½ (à 75 cl) flaska rödvin2 paket bacon (skivad á 140 g)200 g champinjoner2 vitlöksklyftor1 burk syltlök (275 g)saltnymalen peppar
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Annars är det lätt som en plätt. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig
Rostbiff

Rostbiff

När rostbiffen är kall är det lättare att skära tunna skivor och det rinner mindre köttsaft. 5 kg fransyska
Marinerad nötstek i gryta

Marinerad nötstek i gryta

Vid 70 grader är köttet lätt rosa inuti, vid 75 grader är köttet genomstekt. 1½ kg benfritt nötkött av fransyska eller innanlår
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun
Mexikansk gryta

Mexikansk gryta

innanlår eller fransyska. innanlår eller fransyska. Från Lätt & Läckert 4 - 5 portioner. MEXIKANSK GRYTA. Gryträtter är bekväma och praktiska på alla sätt
Boeuf  Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Boeuf Bourguignon i Crock Pot (slow cooker)

Dela champinjonerna i stora bitar och skär köttet i önskat stora bitar (tänk på att köttet blir väldigt mört och lätt faller sönder under tillagning i slow cooker så hellre lite stora bitar än för små)
Ing-maris stek i stekgryta

Ing-maris stek i stekgryta

Känn efter med en provnål att den går lätt att sticka ner i köttet, då är det färdigt. 1 kg nötstek av fransyska