Helstekt fransyska. Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. 1 kg nätad fransyska. vid 70 grader är köttet lätt rosa, vid 75 grader är köttet välstekt. 1 kg nätad fransyska
Krossa enbären lätt. Tag upp fransyskan rullade in den i smörpapper/bakplåtspapper och därefter i aluminium folié och den fick ligga och vila innan jag skär upp den
Lägg de skalade och tillskurna rotfrukterna på en lätt oljad plåt. 1,5 kg fransyska. 1Stek1,5 kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
Minimal arbetsinsats i köket, lätt att göra, mycket mat och helt enkelt förbaskat gott. Minimal arbetsinsats i köket, lätt att göra, mycket mat och helt enkelt förbaskat gott
Det är lättare att skära köttet riktigt tunt när det är fruset. Den trevlige kocken Petter Danielsson från Långbro värdshus, en av kockarna bakom dessa ljuvliga rätter, tipsade mig att köpa en fransyska och själv tillaga dessa rätter
Koka upp mjölk, de båda gräddsorterna, Kunglig Salladskrydda och salt (jag brukar gnida in botten på katrullen/grytan med lite olja så fastnar det inte så lätt) och läg i de avtorkade potatis- och jordärtskocksskivorna samt vitlöken
Annars är det lätt som en plätt. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. 1-1½ kg rostbiff eller fransyska. Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig
högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin. Tillsätt den skalade rödlöken och stek under omrörning i cirka 10 minuter eller tills löken har mjuknat och blivit lätt gyllenbrun
Behåll nätet på fransyskan så att köttet håller formen och tillagas jämnt. Minimal arbetsinsats i köket, lätt att göra, mycket mat och helt enkelt förbannat gott
innanlår eller fransyska. innanlår eller fransyska. Från Lätt & Läckert 4 - 5 portioner. MEXIKANSK GRYTA. Gryträtter är bekväma och praktiska på alla sätt
Dela champinjonerna i stora bitar och skär köttet i önskat stora bitar (tänk på att köttet blir väldigt mört och lätt faller sönder under tillagning i slow cooker så hellre lite stora bitar än för små)