Därför repriserar jag den här med uppdaterade vintips. Vinerna hittar du längst ned. En vanlig fråga inför julhelgen är om man kan dricka vin till julmaten
Vinet passar perfekt till rätter av nöt, lamm eller fläsk och är ett torrt, fruktigt och något kryddigt rött vin från södra Frankrike med smak av björnbär och jordgubbar samt en aning vanilj toppat med en fin kryddighet
Vinerna och maten till vårens buffé. Blanda senap, socker och vinäger väl i en skål. Dressing till potatis ska ha mer vinäger och salt än en vanlig salladsdressing, potatisen slukar mycket av både syra och sälta
För rött välj något från södra Rhône (Frankrike) som bygger på druvan grenache. För ett vitt vins alternativ från samma område så välj ett vin baserat på rousannedruvan
För en tid sedan var jag inbjuden till en intressant provning av viner från Balkan, samt några bonusviner från Frankrike, ordnad av Adwines och Armano’s deli, drinks & wine