Tillsätt mjöl och havrekli lite i taget till en smidig deg. Det blir ett snabbt inlägg i dag, så snabbt efter att jag bakat att att ni till och med kan hinna baka de här frallorna till kvällsfikat
Snabba frukostfrallor. På helgerna kan det vara lite mysigt med nybakt till frukost, men det är inte alltid man vill stå och baka i flera timmar på morgonen så jag hittade ett recept på snabba frallor som jag tycker är ett helt okej alternativ
Pensla dem med vatten samt doppa dem i havrekli och lavendelblommor. havrekli. havrekli. Tillsätt vetemjöl special, dinkelsikt, havrekli och honung och arbeta i 10 minuter i maskin. Lägg frallorna på 2 plåtar med bak-plåtspapper. Grädda frallorna mitt i ugnen i cirka 15 minuter
Mjuka, fluffiga, välsmakande frallor med friskt inslag av morot och äpple. Namnet på frallorna är egentligen Sportboller men jag kallar de Funkiga Sportboller eftersom jag hittade receptet hos den norska träningsprofilen Funkygine
De innehåller rikligt med protein från sojamjölet och fibrer från fiberhusk, fibrex och havrekli. Baka ut till frallor och låt jäsa en stund på plåten medan ugnen blir varm
Pensla frallorna med uppvispat ägg eller vatten och strö över lite havrekli. havrekli. I långpannan bakar man nämligen snygga fyrkantiga frallor utan tillstymmelse till krångel
Just de här frallorna kanske kan bli svåra att göra eftersom det specifikt kräver att man har rotselleri hemma, men klicka på etiketten "Kalljäst" [länk], eller titta i receptregistret, så kanske du finner någon inspiration där
Till de här frallorna använde jag dinkelmjöl som jag tycker ger en god och fyllig smak. Baka ut till frallor på mjölat bakbord och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper