Of Montreal. Låt och snacka lite om bandet of Montreal. Har ni hört dom. Om ni inte har, gör det. Musik går ju lite i perioder, och just nu är det här bandet
Så var det äntligen dags för premiären av Uppsalas vin- och delikatessmässa. Personligen har jag länge tyckt att det har behövts en mässan som samlar både dryck och delikatesser på detta sätt i Uppsala
En och en halv dag i Yarra Valley inleddes på tisdagkvällen med ett avspänt ”vinparty” med unga, spännande vinmakare (bland annat Bobar, Arfion, Gembrook Hill, Mac Forbes, Thick as Thieves, Luke Lambert, Timo Mayer, Proud Primary Produce (Thousand Candles), Payten & Jones) som gör viner mer åt det ”naturliga” och lite ”funkiga” hållet
Brukar du bjuda in till knytkalas. Det är ju en rolig grej om man vill träffa sina vänner men kanske inte riktigt hinner eller har råd att bjuda dem på något gott
Nu har barnen sportlov och har lugna lediga dagar, men inte mycket sol. I måndags var det kanonväder med strålande sol, men se'n har det mest varit mulet och verkar så förbli
Här rör det sig om den europeiska eller snarare tyska versionen av Schwarzwaldtårta, som på tyska heter Schwarzwälder-Kirschtorte efter det lokala körbärsbrännvin som den smaksätts med
If I had put together a Christmas album. Från första december tills att jag plockar ner tomtarna i sina lådor igen någon gång i januari brukar jag lyssna på julmusik
KällarljusIbland springer tiden ikapp en. Ibland. Vem försöker jag lura, allt som ofta tycker jag att man blir obarmhärtigt överkörd av sådant man borde gjort eller precis höll på att glömma
Den mindre pratsamma delen av kvällens sällskap. Ojoj har nog aldrig känt mig så lantligt lost som vid detta besök i huvudstaden, om jag lidit brist på lokalsinne prebarn så var det ingenting i jämförelse med nu
Efter att ha låtit skummet sjunka undan en stund så kom aromen fram och näsan fylldes med Cantillons klassiskt funkiga doft av stall och örter, redan här kände man att det skulle vara en bra öl
Jag kan väldigt lite om hembryggning, det erkänner jag. I vårt lilla Brasserie Vellanche-projekt är det mestadels Balder, ackompanjerat av Gripen, som står för kunnandet och jag står mest för drickandet
Den gjorde sig riktigt bra ihop med lite gruyere dessutom, de mörka, rostade kaffe- och chokladtonerna gifte sig vackert med den funkiga sältan i gruyeren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.