2½ dl solrosfrön. Blanda allt i en bunke och kör med elvispen tills allt blivit ihopblandat. Lägg ut bakplåtspapper på 2 plåtar och bre ut ett tunt lager
Det går att hitta hur många recept som helst på nätetnär man letar på fröknäcke. FRÖKNÄCKE lchf1 plåt75 g solrosfrön25 g pumpafrön30 g linfrön30 g sesamfrön2 tsk chiafrön1 tsk psylliumfrön0,5 tsk salt2 msk fiberhusk2,5 dl vattenlite flingsalt att strö överSätt ugnen på 175 grader. 75 g solrosfrön
Jag ledsnar aldrig på det här fantastiskt goda fröknäcket. 1 plåt2 dl majsmjöl1/4 dl linfrön3/4 dl pumpafrön0,5 dl sesamfrön0,5 dl solrosfrön 0,5 dl rapsolja0,5 tsk salt2 dl kokande vattenLite flingsalt att strö överSätt ugnen på 150 grader. 0,5 dl solrosfrön
Solrosfrön kan bytas mot pumpakärnor eller melonkärnor. Den här typen av knäckebröd träffade jag och förälskade mig i långt innan jag träffade och förälskade mig i en glutenallergiker
Blanda solrosfrön, pumpafrön, linfrön, chiafrön, canihuafrön och malda psylliumfröskal i en rymlig bunke, slå över det kokande vattnet och rör om ordentligt
Fröknäcke är som bekant old news i matbloggsvärlden men jag måste ge er receptet på det här livsfarligt beroendeframkallande fröknäcket som Bibbi brukar göra
Idag gjorde jag det godaste fröknäcket till frukost. 2 dl majsmjöl2 dl blandade fröer (jag hade i solrosfrön, pumpakärnor, linfrön (max 1/4 dl) och sesamfrön 1/2 dl rapsolja 1/2 tsk salt 2 dl kokande vatten Lite flingsalt att strö överSätt ugnen på 150 grader