Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Knaprar till teet med getost på. Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitar med havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
2 dl glutenfria havregryn. 2 msk chiafrön. Jag satte in båda mina plåtar i varmluftsugn på knappt 150 grader och med ugnsluckan lite på glänt. 2 dl glutenfria havregryn. 2 msk chiafrön
Prova er fram för att få den tjocklek som passar er och extra enkelt är det att man slipper kavla utan bara trycker ut smeten med baksidan på en sked på ett bakplåtspapper
Häll vattnet i bunken med dom torra ingredienserna, blanda väl. Använd ett till papper ovanpå smeten och fördela den med hjälp av händerna eller en kavel jämnt över plåten
Glutenfrittknäcke med frön. (Tänk på att inte trycka sönder alla fröer med kaveln, var lätt på handen. (Man kan oxå skära med kniven innan man sätter in i ugnen för att få de bitar man vill
Blanda medchiafrön, hirsmjöl, husk, salt och ev örtkrydda i en bunke. Har man en burk med hemgjort fröknäcke på lut hemma i skafferiet är man aldrig ställd, även om det kommer oväntade fikagäster
Det här är det bästa glutenfria fröknäcket jag har kreerat. I det här knäcket samsas både havregryn, bovete, hirs, sesam, linfrön och chia och det är med andra ord alldeles knökafullt av en massa olika nyttigheter
Skär ut bitar efter eget val och strö över med flingsalt. Dela det med antalet bitar du skär upp. Detta recept fick jag från mina arbetskollegor Wayra och Marita
Riktigt bra faktiskt, mjuka och saftiga, och alldeles väldigt goda med smör och några skivor ost på. Genom att skålla linfrön, chia och husk får man ett gelé, som bidrar till att bättre hålla ihop brödet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.