Sedan tycker jag själv att det blir väldigt gott att toppa kexen med riven ost (fan som jag är av tyska käse-kürbiskern knäckebröd) så vill man kan man välja någon god ost och göra så, dock finns det en risk att det blir för salt om man utöver ost tidigare strött över havssalt
Bakade lite som jag hade med mig till midsommar som vi åt tillsammans med lite god ost. Passade på att hålla mig inomhus hela förmiddagen och städa och pyssla lite tillsammans med en gnällig son (förstår att han inte vill va inne)
Servera knäcket med god ost, eller istället för chips. Det finns många olika varianter - jag använder grundreceptet på Risentas förpackning med majsmjöl, med ett par små ändringar såklart
Mums med en skiva ost på. Sprängfyllt med nyttigheter i form av fibrer, mineraler och goda fettsyror. Testa du också, så får du se om du inte håller med mig
Funkar bra att äta med smör eller ost – eller bara som ett knaprigt tilltugg till en pilsner. Men gör fröknäcke bakat med majsmjöl så slipper man den kladdiga rågdegen
Annars brukar det vara strykande åtgång på dem, så goda med smör, lagrad ost och marmelad. Häll upp på två plåtar klädda med bakplåtspapper och bred ut så tunt som möjligt med hjälp av en slickepott
Hur mumsigt som helst med lite smör och en god skiva ost på. Jag gillar fröknäcke, jag gillar pistaschnötter, jag gillar bovete och jag gillar sesamfrön
Personligen tycker jag knäcket är allra godast med en skiva lagrad ost, exempelvis prästost. Tryck ut smeten så tungt som möjligt på en plåt klädd med bakplåtspapper
Supergoda som de är eller medost. 2 dl majsmjöl1/2 dl solrosfrön1/2 dl sesamfrön1/2 dl linfrön1/2 dl pumpakärnor2 dl vatten1/2 dl neutral oljaKoka vattnet och blanda med oljan
Serveras som det är eller med bregott och ost eller skinka. Jag har bakat fröknäcke förr, men ett med endast frön, och det blev inte allt för gott, inte som detta recept som var svårt att sluta äta