mer kantarellfond. Riv vitlöken på rivjärnet och gnid in kycklingbitar med vitlöken. Tillsätt fond och grädde låt sjuda sakta i 20 minuter så att alla smakerna kommer fram samt att kycklingen blir genomstekt. 1 st vitlöksklyfta. 5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
Det är så otroligt stor skillnad på att göra sås från riktig fond än från köpefond. Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen
Krydda med salt o peppar, lite fond (oxfond el kalvfond) och red med mjöl. Marinaden av färsk rosmarin, vitlök, olivolja och citron förhöjer smaken av lammsteken och köttet blir riktigt mört och gott
Smaksätt med nymalen svart peppar och eventuellt med Bong Touch of Taste Kantarellfond. Nova hon har tjatat om att hon vill äta vitlök ända sen jag gjorde den inbakade fläskfilén som är med marinerad vitlök
Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Lägg de frysta filéerna i en ugnsfast form, pressa över en vitlöksklyfta på varje filé
4 ca 400 g svartkål 1 lök 1 stor vitlöksklyfta 1 msk olivolja 1 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 dl vispgrädde 1/2 dl finriven parmesanost salt och svartpeppar 1 dl pumpafrön Till servering potatis gnocchi rökt skinka Lägg till i inköpslistan