Florsockerglasyr med mjölk recept

Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Gifflar fyllda med godsaker

Gifflar fyllda med godsaker

Om du ska ha florsockerglasyr på väntar du tills de kommit ut ur ugnen, ringla över när de är helt kalla
Hembakade wienerbröd

Hembakade wienerbröd

Låt wienerbröden svalna och ringla sen över florsockerglasyr över bröden innan servering. Första gången jag använde det recept jag körde med, men goda blev dom
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Rabarber och jordgubbskaka

Rabarber och jordgubbskaka

Sikta florsocker över kakan när den kallnat alt ringla florsockerglasyr som du färgat rosa över kakan
Wienerbröd i långpanna

Wienerbröd i långpanna

Bitarna blir vackrare medflorsockerglasyr på men jag tycker det blir för sött så jag brukar strunta i det
Parmesan chips

Parmesan chips

Klassiska skurna syltkakor helt enkelt toppade med lite florsockerglasyr. Detta var ett experiment på jobbet vi har odlat rödbetor med barnen och vi har kokat och stekt rödbetor och ville nu visa at
Rimbobullar

Rimbobullar

Låt svalna på galler & garnera medflorsockerglasyren och sikta eventuellt lite florsocker över bullarna
Rimbobullar

Rimbobullar

Glasera sedan bullarna medflorsockerglasyr/ alternativt bara pudra med florsocker. Pensla bullarna med uppvispat ägg
Toppiga muffins

Toppiga muffins

Blanda vetemjölet med bakpulvret och marsanpulvret och tillsätt detta växelvis medmjölk/smör-blandningen i äggsmeten
Vetefläta

Vetefläta

Dekorera sedan med marsankräm som du klickar ut ovanpå och ringla sedan florsockerglasyr över. Ljumma mjölken och rör ut jästen med
Glaserad äppelkaka

Glaserad äppelkaka

Låt kakan svalna och ringla sedan gärna lite florsockerglasyr över kakan eller strössla med pärlsocker
Kalljästa Rimbobullar från Maja

Kalljästa Rimbobullar från Maja

Glasera medflorsockerglasyr. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 12 dl kall mjölk. 125 g jäst 2 dl kall mjölk 200 g rumstempererat smör 1 msk socker ca 6 dl vetemjöl. 1Glasyr4 msk florsocker 0,5 msk vattenRör ut jästen i lite av mjölken i en skål
Gifflar

Gifflar

Det går att strö mandelspån eller att bara pensla med ägg och göra florsockerglasyr och garnera gifflarna med