Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Här är en variant där köttet, örtkryddor och soltorkad tomat slås in i lufttorkad skinka. Det ger en fin sälta från skinkan, lätt kryddighet och pigga toner av tomaten
Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra
3 msk tomatpuré. 3 msk tomatpuré. Det här är en ganska smetig och kladdig marinad som verkligen sätter sig på köttet och därmed även tillför köttet en enorm smak
På bordet fanns också ugnsbakad lax med marinerade räkor (recept kommer), potatissallad (höftvarianten, så den har jag inget recept på), en italiensk vegopaj (recept kommer), ugnsbakade tomater, marinerade oliver (kika in här), en grön sås och en innehållsrik blandad sallad
Fläskytterfilé med ugnsgrönsaker För 4 personer 600-800 g fläskytterfilé olja soja 3 potatisar 3 morötter 1 liten zucchini körsbärstomater olja flingsalt Gör så här. Tillaga grönsakerna i ca 25-35 minuter, lägg på tomaterna efter ca 15 minuter
Servera med kokt potatis eller som min variant med en avokado, färsk babyspenat, tomater och keso. Själv böt jag ut potatisen mot keso och en avokado, men barnen åt potatis och fläskytterfilen med god aptit 30 minuter efter att vi klev innan för dörren efter dagis. 20 minuter Själv böt jag ut potatisen mot keso och en avokado, men barnen åt potatis och fläskytterfilen med god aptit
Skiva tomater och lägg över såsen och avsluta med rikligt mycket parmesan. 600-700 g fläskfilé, 1 st purjolök, 300-400 g färska champinjoner, 3 dl grädde eller matlagningsgrädde , citronpeppar, efter smak, 2 msk vetemjöl, 50 g smör, 1 msk kinesisk soja, 1-2 msk koncentrerad kalvfond, Knappt en dl fylligt rött vin, 250 g röda körsbärstomater, grovt riven parmesanost, salt och grovmalen svartpeppar, smör till stekningen. 250 g röda körsbärstomater
Skär tomaterna i tärningar och stek dem tillsammans med balsamvinäger och honung i lite olja. Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin