Bilderna till det här receptet visar en variant med pepparsalami och paprika men i min senaste version av den här gratängen lade jag till broccolibuketter och gul lök
Servera med pressad potatis och sallad. Kärna ur och strimla paprikan. 11 st röd paprika. 12 pkt bacon à 140 g 800 g fläskfilé 2 msk smör 1+1 1 st gul lök 1 st röd paprika 250 g champinjoner 2 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 4 st ägg 1 st vitlöksklyfta salt och peppar 1 tsk torkad oregano 3 dl riven ost 0. 5 tsk chiliflakes hackad persilja Servera med. Bryn köttet på hög värme på båda sidor så att de bara får färg och inte blir genomstekta i en stekpanna med 1 msk smör. Stek lök, paprika och svamp tills all vätska kokat in i en stekpanna med 1 msk smör. 1Varva bacon, fläskfilé och svamp- och paprikafräset i en smord ugnsform
Skala och skär löken i halvmånar, skala skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar. Usch jag hatar att packa, känns alltid som att jag har glömt nå jätteviktigt trots att vi har med oss alldeles för mycket
Vad tror ni om paprika, broccoli, kronärtskockor och/eller sparris. Den här gratängen med en kanongod sås åt vi på alla hjärtans dag till en stor härlig sallad och även pasta för de som ville
Hacka gul lök och paprika. Avsluta med att strössla över persilja och chiliflakes innan servering. Varva fläskfilé, bacon, lök och paprika samt champinjoner i en smörad gratängform
Skala o skär löken i halvmånar, skala o skär äpplet i småbitar och skär paprikan i bitar. Det man kan tänka på är att inte salta den lika mycket som fläskfilé eftersom den ofta är insprutad/marinerad med saltlösning