Fläsk glasnudlar recept

Snabb nudelwok med kyckling och grönsaker

Snabb nudelwok med kyckling och grönsaker

Det är även gott att variera proteinet – både kyckling, biff, räkor eller fläsk är gott. Jag har använt äggnudlar i den här woken men tycker du bättre om glasnudlar (eller kanske sjögräsnudlar
Fläsk, Risnudlar & Teriyakisås

Fläsk, Risnudlar & Teriyakisås

Ta upp eller sila av glasnudlarna som nu legat och mjuknat något i vattnet. 5-6 skivor färdigmarinerad Skinkstek, Fläskfilé eller Ytterfilé (runt 300-400 gram). 5-6 skivor färdigmarinerad Skinkstek, Fläskfilé eller Ytterfilé (runt 300-400 gram)
Myror klättrande i träd

Myror klättrande i träd

Huvudingridienserna i rätten är köttfärs och tunna glasnudlar. När glasnudlarna absorberat buljongen bildar de en rödbrun ojämn bakgrund på vilken små klumpar köttfärs ser ut som klättrande myror och salladslökstrimlor liknar blad
Färska vårrullar

Färska vårrullar

Inspirerad av den vietnamesiska macka som jag åt när jag var i NY i våras så lade jag i lite kinesiskt kryddat fläskkött istället plus lite vietnamkryddad oxsvans som jag fick över när jag lagade pho
Thailändsk vårlulle?

Thailändsk vårlulle?

Vårrulle med fläsk och vårlök. Koka upp vatten och häll över glasnudlarna och låt dem stå någon minut. Lägg i fläskfärsen och låt den bli bryn

En överaskningsdag

4 dl kokta glasnudlar (60 g okokta). 500 g fläsk- eller kycklingfärs. 4 dl kokta glasnudlar (60 g okokta). 500 g fläsk- eller kycklingfärs
Dumplingskurs i Peking

Dumplingskurs i Peking

morrot, hårdkokta ägg, salladslök, fast tofu, rökt tofu, shitakesvamp, svart kinesisk svamp, ingefära, fina kokta glasnudlar, gräslök

Glasnudlar med paprikafläsk

Svåla av fläsket, strimla och fräs det med riven ingefära på dryg medelvärme i oljan i en wok eller stor stekpanna

Keep on Rolling!

Man kan ha lite allt möjligt i sina vårrullar, idag blev det kyckling som bas men ta det du gillar som fläsk, tofu eller räkor till exempel