Fisksoppa med fänkål recept

0 Spara
Klassisk fisksoppa

Klassisk fisksoppa

Lägg i saffran och fänkål, strö över mjölet och rör om. Servera gärna med aioli och baguette. 1 finstrimlad purjolök2 skivade vitlöksklyftor1 kuvert (0,5 g) saffran1/2 tsk hela fänkålsfrön3 msk vetemjöl1,2 liter vatten2 fiskbuljongtärningar3 färska, flådda tomater1,5 dl grädde400-500 g fiskfilé (gärna gös)PersiljaCitron500 g räkor med skalSkala räkorna och ställ åt sidan så länge. 1/2 tsk hela fänkålsfrön
0 Spara
En nypa vardagslyx

En nypa vardagslyx

Man får soppan lite "festligare" med att slopa kålen och ersätta den exempelvis med fänkål. ½ fänkål.   Hade inte så mycket fiskskorv, men det blev bra ändå Fiskbuljong (för en soppa) ca 1 kg fiskskrov (helst vit fisk, välputsat, gälarna borttagna) 2 morötter 3 stjälkar selleri ½ fänkål 2 lökar 3 lagerblad 10 st vitpepparkorn 2 tsk torkat timjam2 dl vitvin 1,5 l vatten smör till bryning salt Fisksoppa (ca 4-5 port. )1 st kålrot (ca 400g)2 st morötter 3 stjälkar selleri 500 g kål 1 stor lök3 klyftor vitlök  400-500 g fisk (använde havslax)0,5 g saffran 1 dl hackad dill 2 dl grädde saften av en citron salt 3 msk smör(1,5 dl vitvin ifall du inte gör buljongen själv och du inte har överbliven vitvinsås)(1 dl vitvinssås) Buljong. 1 st kålrot
0 Spara
Fisksoppa

Fisksoppa

Det är en fisksoppa på tomatbas med smak av fänkål. Här kommer en fin rätt som inspirerats av ett av de otaliga besök vi gjort på den trevliga restaurangen Mrs Brown i Malmö
0 Spara
Fisksoppa de luxe

Fisksoppa de luxe

6 personer1 purjolök3-4 vitlöksklyftor1 pkt saffran4 tomater2 fänkålshuvuden2 paprikor1 fiskbuljongtärning1 msk fiskfond2 bitar lax a´la 125g1 fiskblock ca 400g10 crabstick75g musslor4 dl creme fraichSaltPepparStrimla purjolöken och vitlöksklyftorna. 1 msk fiskfond. 2 bitar lax
0 Spara
Carolines fisksoppa

Carolines fisksoppa

3 små purjolökar2 skivade gula lökar2-3 msk mild olivolja4-5 flådda tomater i bitar2 dl torrt vitt vin1 1/2 liter vatten2-3 fiskbuljongtärningar1 tsk torkad basilika1 tsk fänkålsfrö1/2 kuvert saffranPersiljestjälkar4-5 medelstora råskalade potatisar500 g rensad fisk (tex gös eller lax)Salt och lite vitpepparEn liten bit apelsinskal1 vitlöksklyftaHackad persilja200 g räkorSlitsa upp och skölj purjolökarna, skala och skiva den gula löken
Sökförslag och sidor