Fisksås vitlök recept

Egen fisksås med fyra mixsåser

Tillsätt ca 20 gr asiatiska kryddor och 10 gr örtkryddor provencale, chilisåsen, osten, riven vitlök och koka upp såsen och låt den puttra enligt manual. 1 - 2 vitlöksklyftor (kan uteslutas)
Asiatisk fläskfärs med chili, vitlök och ingefära

Asiatisk fläskfärs med chili, vitlök och ingefära

Tillsätt sojan och fisksåsen. Finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran. Tillsätt vitlöken och ingefäran. 4 stora vitlöksklyftor. drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak). 4 stora vitlöksklyftor. drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak)
Räkdipp eller fisksås

Räkdipp eller fisksås

till en enkel kall fisksås. 2-3 pressade vitlöksklyftor. Kall majonnässås med kapris, dill, citron, chili och vitlök 1 dl h. 2-3 pressade vitlöksklyftor
Pad thai

Pad thai

Blanda ihop marinad på fisksås, socker, riven ingefära och limesaft. Lägg sedan i broccoli, morot, chili, böngroddar och pressad vitlök och fortsätt fräsa på högsta värme ett par minuter
RÖD CURRYKYCKLING I SLOWCOOKER

RÖD CURRYKYCKLING I SLOWCOOKER

Blanda samman kokosmjölk, krossade tomater, currypasta, fisksås och häll i grytan. Pressa ner vitlök och blanda i hackad chili, kryddor och lök i klyftor
Kyckling med bambuskott som på restaurang.

Kyckling med bambuskott som på restaurang.

Tillsätt vatten, soya hönsbuljong, citron, fisksås och oystersås. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 1-2 vitlöksklyftor. 1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
Stekt ris med kyckling

Stekt ris med kyckling

Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Stekt ris med kyckling och ägg på thaivis (Khao Phad Gai)

Stekt ris med kyckling och ägg på thaivis (Khao Phad Gai)

Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Kinagryta fläsk med bambuskott

Kinagryta fläsk med bambuskott

Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och slå oljan över, låt dra en liten stund. 1-2 vitlöksklyftor. 1 msk fisksås (Santa maria Thailand)
Thai-massaman!

Thai-massaman!

Blanda ner fisksås, kokosmjölk, råsocker, massaman curry, och röd currypasta. Hacka vitlöken ich tillsätt tillsammans med kycklingen
Morotssoppa med chili och ingefära

Morotssoppa med chili och ingefära

Skulle du önska mer chilihetta kan du alltid smaka upp soppan med lite sambal oelek eller chiliflingor det sista, och vill du av något skäl inte använda fisksås så kan du naturligtvis köra på vanligt salt istället
Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

1/2 dl Sweet chili-sås med vitlök (om utan vitlök, tillsätt 1 pressad klyfta). 1 -2 tsk Fisksås (kan lätt ta över , så smaka av efter 1). 1/2 dl Sweet chili-sås med vitlök (om utan vitlök, tillsätt 1 pressad klyfta). 1 -2 tsk Fisksås (kan lätt ta över , så smaka av efter 1)
Stekt lax med krämig limesås

Stekt lax med krämig limesås

Pressa ur saften från limen, hacka koriander och blanda med crème fraiche och fisksås. Låt tomat och vitlök steka med alldeles mot slutet