Ingredienser cm ingefära 1/2 dl socker juicen från 2 lime 1/2 msk asiatisk fisksås 1 1/2 krm wasabipasta 1 1/2 dl risvinäger eller annan mild vinäger Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Skulle du önska mer chilihetta kan du alltid smaka upp soppan med lite sambal oelek eller chiliflingor det sista, och vill du av något skäl inte använda fisksås så kan du naturligtvis köra på vanligt salt istället
Tillsätt honung, fisksås, sojasås, "fem kryddor" och peppar. Blanda i vitlök och ingefära. Var lite försiktig med mängden fisksås eftersom den är väldigt salt
Tillsätt sojan och fisksåsen. Finhacka vitlöksklyftorna och ingefäran. Tillsätt vitlöken och ingefäran. ca 5 cm ingefära. drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak). ca 5 cm ingefära. drygt 1/2 msk fisksås (här får man börja med en halv msk och sen smaka sig fram, fisksåsen har en väldigt dominerande smak)
Jag är inte så särskilt bra på asiatisk mat på det stora hela, men det finns en smakkombination som jag är helt galen i och det är just ingefära – lime – chili – vitlök
Blanda samman ingefära, vitlök, coconut aminos, tomatpuré och den starka chilisåsen. Kimchi utan fisksås – på mitt sätt blev väldigt populärt när jag tog hem en stor burk till mamma och pappa
Tillsätt fisksåsen, honungen och vattnet. Smält smöret i en kastrull, tillsätt mangon och ingefäran och lät koka några minuter tills fruktköttet mjuknat och börjat safta sig
fisksås. En snabb och enkel rätt med asiatiska smaker från ingefära, chili, soya och koriander. Blanda soya med några droppar fisksås i en liten skål och lägg i lite skivad chili och salladslök