Fiskrulader med skaldjurssås, 3-4 portioner400 g vit fiskfilé, någorlunda platt och delad på längdensalt och peppar2,5 dl vispgrädde2, 5 msk hummerfond2 msk cognac2-3 msk vitt vin0,5 msk vetemjöl1-2 dl räkor utan skalSalta och peppra fiskfiléerna och rulla ihop dem. Fiskrulader med skaldjurssås, 3-4 portioner
Det här är en variant på rödtungafiléerna som publicerades härom dagen. Här har de fått annat sällskap i form av ett stomp på potatis, persiljerötter och selleri men fortfarande är det den goda grönkålsmoussen och vermouthsåsen som ackompanjerar
Lägg upp fiskruladerna på varmt fat. Fäst fiskruladerna med cocktailpinnar eller tandpetare. Fiskrulader i butternutsås, 4 portioner4 spättafiléer, delade på längden375 g butternutpumpa i små tärningar1 burk (400 ml) kokosmjölk0,5 dl vitt vin1 fiskbuljongtärning1 grönsaksbuljongtärning1 tsk maizenamjölnymalen svartpepparev saltForma spätta halvorna till rulader och fäst med tandpetare/cocktailpinnar. Fiskrulader i butternutsås, 4 portioner
Häll vinet vid sidan om fiskruladerna och täck formen med ett smörat smörpapper. Häll såsen över fiskruladerna och gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter
Du kan också blanda hårdkokta ägg, hackade eller skivade, i en köttfärs eller fylla fiskrulader, som du ska koka, med hårdkokt hackat ägg, strimlad purjolök och hackad persilja
Lördagens middag (chèvretoast med vinkokta firkon till förrätt och fiskrulader i butternutsås till huvudrätt) avslutades med min gudmors kladdkaka pimpad med 70 %-ig choklad (istället för kakao), amaretto samt chokladglasyr