Dela och skiva squashen. Fräs grönsakerna ett par minuter i en gryta med olja. Skala och skiva potatisen och lägg i grytan tillsammans med vatten, buljongtärning och timjan
Skala och tärna squash och morot. Istället lagade jag en fiskgrytamed saffran som avslutning på halloween, som åtminstone hade den rätta orangea färgen
Fiskgrytamed apelsin- och korianderkräm1 squash, tärnad1/2 msk fänkålsfrön2 burkar krossade tomater6 dl vatten1 msk hummerfond1/2 msk salt1/2 tsk vitpeppar600 g sejfilésaft från 1 apelsin200 g äggnudlar, jag valde bandutseende, 3 min koktid. Kräm3 dl gräddfil3 dl yoghurt, 3%apelsinskal zestad från 1 apelsinKoka squashen i de krossade tomaterna under cirka 10 minuter- Tillsätt de övriga ingredienserna under denna koktid - avsluta med äggnudlarna som får koka med under de sista 3 minutrarna. 1 squash
Fiskgrytan som beskrivs nedan såg inte mycket ut för världen, men den var väldigt god. Vi ringde till vårdguiden där vi slog fast att det sannolikt var värme tillsammans med tight tröja som hade åsamkat detta - värmeblåsor av något slag
Servera med en klick av creme fraicheblandningen och bröd därtill. Fiskgryta för 8 personer 4 fänkålsstånd 2 squash 2 burkar krossade tomater 4 dl vatten 4 tsk salt 1 tsk svartpeppar 2 apelsiner 5 dl creme fraiche 2 knippen koriander, finhackad 1 kg laxfiléer Skär fänkål och squash i bitar modell mindre. Låt sjuda i 10 minuter med lock. 2 squash
Skölj purjolök, squash och chili. Krydda med svartpeppar och chili. Skär squash och morötter i bitar. Hetta upp olivolja i en stek- eller traktörpanna och woka purjolök, squash och morötter, så att det fortfarande är tuggmotstånd