Så idag ska ni få receptet på den smarriga fiskgrytan som fanns med i kassen. Jag har ibland svårt för fisk och älskar att testa nya rätter med just fisk, då det är just fisk jag har svårt att få till i köket, eller att jag inte vet VAD jag ska göra med fisken
Krydda fiskbitarna med salt, chili och lime och låt marinera medan du förbereder grytan. Chiliflingor. De senaste dagarna har jag bjudit på riktigt snabblagade recept, som kontrast till alla de långkok jag hållit på med i vinter i Alanya
ev färsk chili. Vit fisk är ju väldigt gott som den är med bara salt och peppar men att lägga den i en smakrik gryta som jag gjorde igår blir också väldigt gott
Jag mortlade först och sedan hackade jag allt ytterligare med en kniv tills det blev som en pasta. Lätt i torkad chili, låt koka upp och sänk värmen så att det sjuder
Fräs alla grönsaker samt fänkålsfrönen och chilin i smör och olivolja tills de mjuknat men ej fått färg, häll i fond, vin, juice och tomaterna, krydda med lite salt, socker och peppar
Börja med att bryna smöret och steka svampen så den får lite färg, krydda med örtsalt och chili. Jag köpte bland annat en stor koljafilé i den fina fiskdisken, som jag gjorde till en krämig fiskgrytamed svamp och grönsaker när jag kom hem