smör. Ikväll blir det fiskgryta med aioli här hemma. Lägg i laxen skuren i tärningar. Lägg den ena paprikan och de färska tomaterna åt sidan innan resten fräses i smör
Fräs rödlök, tunt skivad fänkål och paprika i mindre bitar i smör. smör till stekning. 1 påse, 300 g fryst lax/torsk i tärningar eller färsk som man skär i mindre bitar själv
Under tiden skär du laxen i kuber och saltar dom. Den absolut godaste fiskgrytan som jag någonsin gjort är den här som jag en gång för många år sedan hittade i en Allt om Mat tidning
Lax och kummel håller ihop bra och lite aioli på toppen var pricken över i. Bryn lök, fänkål, vitlök och peppar i smör i en stor gryta tills den mjuknat men inte tagit färg
Fräs alla grönsaker samt fänkålsfrönen och chilin i smör och olivolja tills de mjuknat men ej fått färg, häll i fond, vin, juice och tomaterna, krydda med lite salt, socker och peppar