Fiskgratäng
salo-1
salo-1

Fiskgratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 torskryggsfiléer
  • 2 msk smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk mjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 2 msk fiskbuljong
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • Salt (ganska mycket) och svartpeppar efter smak
  • Lite citronpeppar

Beskrivning

    Instruktioner:

    1. Förvärm ugnen till 200°C.
    2. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken och sautera dem tills de är mjuka och genomskinliga.
    3. Strö över mjölet i pannan och rör om för att skapa en slät pasta.
    4. Gradvis tillsätt mjölk och vispgrädde under omrörning för att skapa en krämig sås. Låt såsen tjockna, detta tar ungefär 5 minuter.
    5. Lägg torskryggsfiléerna i en ugnsfast form och häll den krämiga såsen över fisken.
    6. Gratinera i ugnen i 25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun och fisken är genomstekt och smulig.
    7. Lägg på räkorna när det är 3 min kvar

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.