Mika

  • 16 Recept

Fiskgratäng

Instruktioner. 1. Förvärm ugnen till 200°C. 2. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade löken och vitlöken och sautera dem tills de är mjuka och genomskinliga

Egen MSG

Torka 20 timmar i 54 grader. Kör allt separat i en krydd mixer. Ta en del av alla och blanda. 2 Tomat. 1 burk Ansjovis

Äggmayo

10 Ägg på plåt i 10 min ugn 175 10 min ska inte vara helt klara gulan ska vara kladdig. 5 vitlöksklyftor

Kycklingdressing

Halv kopp majonnäs. 4 hackade/rivna vitlök. 1 matsked socker. 2 matskedar parmesan ost. 1 matsked vinäger typ äppelcidervinäger

Grytgrund stalekracker

100 gram olja. 1 dl mjöl. 1 lök. 1 grön paprika. 1 selleristav. Vitlök. 1 liter buljong

Padthai sås

Blanda allt 2 msk brunt socker. 2 msk fisksås. 2 msk risvinäger. 2 msk soja. 2 msk lime. 1 dl shiratcha sås

Big Mac dressing

Blanda alla ingredienser En kopp majonnäs. 1/4 kopp ketchup. 1/4 relish. 1 matsked senap. 1 tesked vinäger. 2 matskedar vitlökspulver

Thaibasilika sås

-Fräs vitlök och chili. -Fräs kycklingen på hög värme. -Häll i allt förutom basilika och rör om ordentligt

Teriyaki sås

Stek vitlöken och ingefäran i olja 3 minuter. Häll i risin, olja och saké. Förminska till 2/3. Blanda majsstärkelse och vatten

20 timmars bröd

Blanda 1/4 mjöl med vattnet. Blanda i jäst. Blanda i salt. Blanda mjölet i omgångar. Jäs med plast 6 timmar i rumstemp

Hamburgerdressing

Mixa 1 ägg med salt och senap. Mixa i oljan till en lös majonnäs. Mixa i ketchup och sambal. Klart 1 ägg. 1 nypa salt

Chillisås

Mixa 4 första ingredienserna i mixer. Bryn blandningen i stekpanna med oljan. Häll på chilipulver och socker

Fläskköttsoppa

Minska ner champinjoner tillsammans med lök. Tärna och stek köttet med örtsalt och grillkrydda. Blanda ner allt i kastrull

Köttfärssoppa

Koka morötterna med fond, kryddor, soja. Lägg i små köttfärs kulor. Lägg i löken strax efter att det är klart

Köttbullar

Kör allt i matberedare. Rulla till köttbullar. Koka ca 2 minuter. Stek för stekyta 1,2 kilo blandfärs. 1 ägg

Kebabkött

Kör allt i en matberedare. Rulla hårt i plastfolie ca 10 cm tjock. Lägg i kyl 1-2 timmar. Ta bort plasten och rulla in i folie hårt