1 dl chilisås med het smak (Felix). 2 msk fiskfond. Blanda ihop 3 dl syrad grädde, chilisås och fiskfond och häll det över laxen. 1 dl chilisås med het smak (Felix). 2 msk fiskfond
Tillsätt kryddorna o chilisåsen/ketchupen efter egen behag, smaka av. 400 g torsk3 morötter3 stora potatisar2 scharottenlökar1 msk sambal olek2 dl vitt vin2 msk fiskfond (Köpes eller egengjord, har du egengjord så kan du ta lite exta i)5 kösbärstomater1 msk chilisås eller ketchup1 dl grädde1 dl mjölk2 dl cream frai
Koka upp fiskfonden med lite lök,salt och pressad citron, har du vitt vin så ha gärna i någon dl, lägg i fisken efter ca 15 minuter och låt den små sjuda i några minuter tills den i princip är klar. Värm upp ca ½ liter av fonden, grädden, chilisåsen, löken, dillen och salta och peppra efter önskad smak och låt den puttra i ca 10 minuter och red av till önskad koncistens. ½ - 1 liter fiskfond (helst egen) annars drygt 1 tärning. 2 - 3 msk chilisås
Låt det sjuda på medelstark värme och smaksätt med fiskfond, harissa eller sambal för styrka, lite sweet chilisås för att runda av det hela och lite koriander för att få upp fräschören
Krydda och häll på fiskfonden. Koka upp och låt puttra en liten stund, smaka av med chilisås och lite extra chiliflingor om du vill ha lite sting i grytan
Thaisoppa4 portioner 2 morötterHalv purjolök1 burk krossade tomater2 tsk röd currypasta2 burkar kokosmjölk (8 dl)1,5 msk finriven ingefära1 msk färskpressad apelsinjuice1 msk färskpressad limejuice1,5 msk asiatisk fisksås1 msk konc fiskfond2 msk sweet chilisås ToppingPersilja Gör så härSkala morötter och skär dem i halva slantarAnsa och strimla purjolökenFräs, morötter, purjo och currypasta i en stor kastrullTillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 10 minuterSmaka ev av med mer limejuice och fisksås Kanske du även vill prova Calles franska fisksoppa
Övriga recept är Saffransdoftandelaxsoppa, Fiskfond av laxben, Ingefärsgravad lax, Sås till inkoktlax, Sweet chilisås till igenfärsgravad lax och inkokt lax