Kärna ur chilin och skiva tunt Alt chiliflakes. 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes. 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med). 3 vitlöksklyftor 1 röd chilipeppar alt 1 msk chiliflakes. 1 paket finkrossade tomater ca 400 ml 3 msk hummerfond ( funkar med fiskfond alt skaldjursfond med)
Jag använder mig av två flaskor hummerfond, två flaskor fiskfond och en flaska skaldjursfond. Efter avsmakningen av de första chili- och vitlöksfrästa skaldjuren var jag säker
Jag gillar kombinationen hetta från chilin och syrligheten från citronen. 1 röd finhackad chilifrukt (om du vill ha grytan riktigt het behåller du kärnorna). 5 dl fiskfond. Tillsätt krossade tomater, vin och fiskfond och sjud 15-20 minuter. 1 röd finhackad chilifrukt (om du vill ha grytan riktigt het behåller du kärnorna). 5 dl fiskfond
Tillsätt tomatsås, vin, koncentrerad fiskfond, krydda med Ernst fisksalt och ånga/sjud några minuter tills musslorna öppnar sig (släng musslor som inte öppnar sig)
Tillsätt fiskfond och grädde. Strimla purjolök, hacka vitlök och chilifrukten. Fräs purjo, vitlök, chili, morot och fänkål tillsammans med saffran och lagerblad i en kastrull
Tillsätt en burk körsbärstomater och slå på vatten och fiskfond. Seafood & fish som jag använt i detta recept innehåller bland annat tomat, paprika, lök, vitlök, chili, gurkmeja, saffran, morot, fänkål och dillfrön
Fräs alla grönsaker samt fänkålsfrönen och chilin i smör och olivolja tills de mjuknat men ej fått färg, häll i fond, vin, juice och tomaterna, krydda med lite salt, socker och peppar