Smörj en ugnsformmedlite olja , lägg i laxen och slå blandningen över. Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra tillsig en bra stund
IngredienserPortioner. 8 ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn 2 msk olja 1 1/2 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 msk finrivetcitronskal Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg laxen iportionsbitari en smord form. Bred över crème fraichen. Ställ iniugnen på 200 grader i 25 - 30 min. Servera med pressad potatis eller ris 500 g laxfilé. 500-600 g blandade frysta grönsaker valfri sort. 4 dl crème fraichemed örter (lätt)
Lägg på laxfilén, krydda med salt. Smörj en ugnsfast form med flytande margarin. Lägg i grönsakerna, häll på sweet chili såsen och den pressade vitlöken
Servera med den heta såsen och gärna pressad potatistill laxen. Salta efter stekningen. Rosta den hela chilifrukteni en torr het panna tills den blirskrynklig och mörknar utan att brännas
Smörj en bital-foliemedolivolja el. Strö hälften av dill-persiljehacket på folie Ta av skinnet på laxfilébiten (kan vara kvar och tas av före servering)
Lägg laxfiléi en smord ugnsform. Servera laxen på fat medfriteradpersilja och en grönsallad. Tips. Det fräser till några sekunder och sedan ska man lyfta upp persiljanmed en hålslev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.