- Havssalt med smak av vitlök som jag krossade i morteln tillsammans med hela dillfrön. (Speciellt när resten av maten blir så mjuk med potatis och fisk i ugn
Krydda med salt, curry, gurkmeja, ingefära, vitlök och ev garam masala. -) Jag tycker det är väldigt smidigt när all mat ligger i samma form som tex den här ris- och fiskrätten
Lägg torsk, vitlök, citroner och tomater i ugnsformen. Skiva vitlök och klyfta citroner och tomater. Mat i ugn är ju toppen, och fisk är bra att äta så ofta som möjligt,
Riv ner vitlöksklyftorna i crème fraichen och blanda i senap, salt, ost och persilja. Sätt ugnen på 200 grader, Lägg fisken i en smord ugnsform. Bred ut blandningen över fisken och grädda i ugnen i cirka 20 minuter. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja). 2 klyftor vitlök. 700 g färsk vit fisk (t ex torsk eller kolja) 2 dl crème fraîche 2 klyftor vitlök 1 msk grov fransk senap 1 krm salt 1 dl Västerbottensost, riven 3 msk persilja, hackad
Jag lägger den gärna i en smord form och penslar med olivolja, kanske med en aning vitlök i. Eftersom såsen hade slurpats upp av gästerna tog jag vad som fanns i kyl och frys och serverade fisken med bladspenat, rostad blomkål (för övrigt otroligt gott