Den vita såsen var så god med kryddpeppar i och den förstärktes ytterligare med skånsk senap. Förr åt man lutfisk vid fester året om och senare blev det mest vid jultider
Löksillen - Smakade gott av lök och med en ton av kryddpeppar i bakgrunden, men tyvärr även fisk. Samma sill som användes till löksillen, men utan fisksmaken
Förutom fisk är det kokt potatis, malen kryddpeppar, grov senap och vitsås. Vår familj har det, varje år på första advent bjuds det på den traditionella lutfiskmiddagen hos mamma
Mycket kött om inte annat och jag hade en svag järnbrist när jag kollade mig på vårdcentralen så efter ett år med att bara äta fisk en gång och kött två gånger valde jag att smaka på det godaste
Beroende på hur mycket fisk du har får man uppskatta hur mycket lag man behöver. 4 tsk dijonsenap. 2 msk söt senap. 10 kryddpeppar. 4 tsk dijonsenap. 2 msk söt senap. 10 vitpepparkorn 10 kryddpeppar 3 lagerblad 1 gul lök i fina skivor
Passar bra till kött, fisk, i goda röror och i ostsmörgåsar. Lagen saksätts sedan ofta med lök, kryddpeppar och senapsfrön och får den karaktäristiska smak vi känner igen från sill, pickles och ättiksgurka
Löksillen - Smakade gott av lök och med en ton av kryddpeppar i bakgrunden, men tyvärr även fisk. Samma sill som användes till löksillen, men utan fisksmaken
Det är inget som helst konstigt med detta recept, det är helt svenskt original, men om man som jag har minne som en guldfisk så kan det vara bra att ha det bredvid sig
Under Fisk och skaldjur, Recept. Lingonchutney med kryddpeppar. Senapsmarinerad stekt strömming. Senapsmarinerad strömming Fångad med mamma och pappa och mina barn i Höga kusten