Salta, peppra och pressa över saften från en lime. ev färsk chili. Vit fisk är ju väldigt gott som den är med bara salt och peppar men att lägga den i en smakrik gryta som jag gjorde igår blir också väldigt gott
Det går även bra att göra den på någon fisk såsom lax, torsk, sej, vitling, kolja, kummel. Den som inte gillar fisksås ska inte lukta på den eller tänka på den utan bara snällt droppa i den i curryn för utan den får du inte samma resultat med fyllig härlig thaismak – jag lovar, du känner den inte men du känner umamieffekten som är så viktig för att få rätt smak
Thailändska fiskbiffar, Tod Mun Pla, är populär street food i Thailand. Blanda kokosmjölk, fish sauce, schrimppaste, chilipulver, spiskummin och mald koriander
Tillsätt kokosmjölken. Smaka av med salt och limesaft och strö över hackad koriander. Tillsätt tomatpuré, chiliblandning, korianderfrön/pulver, spiskummin och paprikapulver
Moqueca är en utsökt brasiliansk fiskgryta med smak av kokosmjölk, paprika och tomat. Hacka fisken i stora bitar, krydda med salt, peppar och pressa lime saft över fisken
Fiskgryta med linser. ½ lime, saft och rivet skal. ½ dl sweet chilisås, gärna med vitlökssmak. Som brukligt är så blev det fisk till middag även i kväll och denna gången med hjälp av en annan sorts kollega, nämligen en från bloggvärlden
Thailändska fiskbiffar, Tod Mun Pla, är populär street food i Thailand. Blanda kokosmjölk, fish sauce, schrimppaste, chilipulver, spiskummin och mald koriander