Om ni nu mot all förmodan har börjat ledsna en liten aning på sillinläggningar och rökta ålar och allt vad som hör julbordet till i fiskväg, så kanske det helt enkelt är dags att svänga ihop en gratäng
Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk. Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här i Sverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Konsten att få till riktigt goda sillinläggningar är faktiskt rätt enkel, så prova att göra egna i år istället för att köpa butikernas översötade burkar
Jag äter det till grillat kött, hamburgare, fisk och en hel del annat. Inlagd rödlök är sanslöst gott till väldigt mycket, och ännu finns det inte att köpa i butik, vilket jag tycker är lite märkligt
Här i Uppsala, och på många andra håll i landet, brukar det på fredagar vara Bondens marknad, då lokala bönder visar upp och säljer sina produkter, allt ifrån grönsaker, svamp, frukt och olika inläggningar, till ostar, kött och korv, fisk, blommor m m
Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk. Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här i Sverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Det här med fisk och ungar kan var knepigt. I julas fick han vara med och dra skinnet av strömmingar till diverse inläggningar samt förbereda lite laxfiléer inför ugnen
mjölk eller saft, inte röra på mig inom en timme efter varje måltid, inte gå på promenader längre än 15 minuter, inte gå på toa inom en timme efter varje måltid, låta mina föräldrar lägga upp mina portioner och alltid kontrollera exakt hur mycket jag äter, inte äta fisk på en vecka och inte gå i skolan