Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. Tillsätt citronsaft och ca 1 msk smör. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl. ca 1 msk smör
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,. Fortsätter på veckans tema fisk, måndagens och tisdagens inlägg hittar du här och här, och har kommit till fisk som snabbmat
Här kommer en fiskrätt med en mild citronsås till som passar hela familjen. Häll matlagningsgrädde, vatten, det rivna citronsklalet och fiskbuljontärning i en kastrull
Smält smöret i en liten traktörpanna. Smaka av med fiskfond, citronskal, citronsaft, salt och peppar. Halvtina fiskfilén så att fiskblocket kna delas i 2 - 3 rejäla bitar. Lägg i fiskbitarna och sjud dem i 8 - 10 minuter tills fiskköttet har blivivt vitt rakt igenom. 400 g blockfryst fiskfilé. 1 msk smör. 1 msk fiskfond
Mosa sönder potatisarna, använd gärna en elvisp för enkelhetens skull, och grädde, smör och till sist äggulan (ta inte i den först för då finns det en risk att den koagulerar
Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Skillnaden är tillagningen av torskryggen, som jag valde att tillaga i ugn istället för att steka, men pepparrotsmoset och citronsåsen är Catarinas recept
Citronsås. Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Att få en perfekt tillagad fisk behöver inte alls vara svårt bara man tänker på att fisk har kort tillagningstid och att tillagningen även fortsätter efter att fisken tagits bort från värmen
Värm upp grädde, mjölk och smör i en kastrull till ljummet. Citronsås. Pressa potatisen genom en potatispress och tillsätt lite i taget av grädd- och smörblandningen till önskad konsistens