Häll smeten i en smort ugnssäker form, strö över ströbröd och slå på smält smör. 1 - 3 msk smält smör. Koka risgrynen på svag värme med vatten och salt under lock i ca 10 minuter
Tillsätt grädde, ägg, pofiber och smält smör. På vårt julbord finns det en blandning av finsk och svensk julmat, vi tar det vi tycker är godast fråntvå håll
Häll blandningen i en smord ugnsfast form och klicka över lite smör. Då min sambo är född i Finland har jag lyckligtvis nog fått smaka på lite klassisk finsk julmat
Smörj en eldfast form och lägg i moset. Klicka över resten av smöret och grädda i 45 minuter. 2 msk smör. 900 g kålrot 100 g morötter 4 dl skinkspad 1 msk vetemjöl 1,5 dl vispgrädde 1,5 msk sirap 0,5 krm malen ingefära 0,5 krm riven muskot 1 ägg 2 msk smör 2 msk ströbröd några varv vitpeppar från kvarn
Vispa smör och socker. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör samman med smörblandningen. 150 g rumstempererat smör eller margarin. 150 g rumstempererat smör eller margarin
Smält smör eller maltextrakt till pensling. Smält smör och socker, tag av plattan och låg svalna. Smält smör eller maltextraktet och pensla över hela brödet