Mamma gjorde alltid tryffel till jul efter ett finskt recept när jag var liten. ev smaksättare som mandelmassa, pepparmyntsolja eller varför inte kanel
Det var länge sedan jag fick känna mig så här “kontinental” vid mitt frukostbord, jag äter en ganska typisk finsk o-sötad frukost själv, men inte är jag sån att jag inte kan testa något nytt
Jag tror det är en finsk tradition. Häll upp krämen på ett severingsfat (Strö över lite socker (om socker inte har använts i krämen) så att ingen hinna bildas på den)Om man vill kan man variera smaken genom att låta en bit kanel koka tillsammans med plommonen
Jag hittade receptet på en finsk blogg och hon hade gjort donitsmuffins och använt kanel i smeten. Jag gjorde istället donitser, uteslöt kanelen och använde kardemumma i smeten
Plommon-cheesecake Det blev en finsk jul i år med traditionell finsk julmat. ) Jag märkte att den finska julmaten faktiskt är en aning nyttigare och det var väl därför jag nu tänkte att mindre är mer
Finsk bondost och stekt bananmed varma hjortron och enkonjaks-likör såsDet finns i Finland en efterrätt som inte är kopieringsbar på någotsom helst vis, inga substitut eller snarlika ingredienser kanjämföras med den här efterrätten, den är så speciell och typisktFinsk att den rätt och slätt är en raritet i sig