Filorullar recept

Filorullar med ost och jalapeno

Filorullar med ost och jalapeno

Blanda cheddarost, färskost, hackad jalapenjo och hackade nötter. Täck över filodegen med en fuktig handduk så bladen inte torkar
Filorullar med köttfärs

Filorullar med köttfärs

Dessa frasiga rullar är perfekta till buffén, förrätten eller helt enkelt som kvällsmat, såsom vi åt dom idag
Filorullar med chorizofyllning

Filorullar med chorizofyllning

Tina filodegen så att du kan ta loss 6 ark. Lägg dem i en fuktig handduk. Hacka korven fint och rör samman den med ost och crème fraiche
Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Filorulle med kryddstekt kyckling, lagrad ost och valnötter

Ingredienser Portioner. ca 15 st Kyckling 1 tsk mald kanel 1 tsk mald koriander 1/2 tsk chilipulver 1 tsk mald ingefära 1 tsk salt 1/2 tsk grovmald svartpeppar ca 600 g kyckling (små och fina filéer) 2 msk olivolja Fyllning 1 1/2 dl valnötter (1,5 dl motsvarar ca 60 g) 15 torkade aprikoser 3 dl riven lagrad ost (3 dl motsvarar ca 150 g) Filodeg 75 g smör 8 ark filodeg Garnering smör 2 msk sesamfrön (vita och svarta) smörgåskrasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Bönfyllda filorullar

Bönfyllda filorullar

Filodeg är toppen om man vill göra rullar av denna typen, gillar du inte fetaost så ta mozarella. Jag tycker nog mozarella är godare, men det är ju en smaksak

Filorullar med gorgonzola

Gott och praktiskt tilltugg. Ett paket filodeg 1 bit gorgonzola Ta ut filodegen ur förpackningen och lägg under fuktiga handdukar, den stelnar snabbt
Filorulle med ost och spenat

Filorulle med ost och spenat

Skala, dela löken på mitten och skiva den. Fräs löken mjuk i smör. Rör i spenaten och fräs någon minut tills den är mjuk
Filorullar

Filorullar

Fräs färsen smulig i smör. Hacka champinjonerna och strimla purjolöken fint, och låt fräsa med. Smaka av med soja, salt och peppar, och låt svalna
Filorullar med fetaost

Filorullar med fetaost

Sätt ugnen på 225 grader. Smula fetaosten och rör ihop den med färskost, citronskal, -saft och och timjan
Vårrullar och het dipsås

Vårrullar och het dipsås

Servera som dip till filorullarna. Skala löken. Skiva rödkålen och löken supertunt, använd en mandolin eller en osthyvel
Marockanska cigarrer

Marockanska cigarrer

Hacka löken och bryn den i olivoljan. Tillsätt köttfärs och kryddor. Fräs alltsammans i 10-15 minuter tills köttfärsen är genomstekt
Fräsig filorulle

Fräsig filorulle

…och Frida är hög. Länge har hon önskat baka en salt paj gjord på filodeg. Och när filodegen uppenbarade sig så lämpligt i frysdisken i den högt uppskattade K-Marketen i närheten av hennes hem, gjordes lördagskvällen komplett med en underbart kompakt och smakrik paj
Nötfylld filorulle

Nötfylld filorulle

Ett recept ur Charlotta Malhotras bok Efterlängtade efterrätter. Såg lite torrt och tråkigt ut på bilden i receptboken, så har dragit mig lite för att testa detta receptet
Fetaost-rullar (Filodeg)

Fetaost-rullar (Filodeg)

Dessa ostrullar är utsökta. Dessutom är de enkla att göra, dock aningen pillrigt eftersom att filodegen är så tunn, men i helhet enkelt
Feta-Egg Filo Rolls

Feta-Egg Filo Rolls

Feta-ägg filorullar. Pensla filorullarna med smör. Att fylla filodeg med olika fyllningar är gott och passar bra som en del av plockmat