Fikon serrano recept

Delikatesser like a champ

Delikatesser like a champ

Fikonmarmelad. Serranoskinka. En smakrik marmelad av fikon som passar utmärkt tull ost bland annat Coulommier, Gruyére och Roquefortost
Italiensk frukost

Italiensk frukost

Det hela avslutas gärna med några färska solmogna fikon efteråt, som vi plockat själva på hemvägen från morgonpromenaden
Quinoa med fikon, serrano och mozzarella

Quinoa med fikon, serrano och mozzarella

Färska fikon, hur gott är inte det, slurp. Skär fikonen i klyftor och toppa med dessa. 200 g serranoskinka i tunna fina skivor. 4 fikon, färska. 200 g serranoskinka. 4 fikon, färska
Tre toppentapas och annat plock

Tre toppentapas och annat plock

Utöver dessa åt vi även sticky ribs, hemgjorda pommes, crostini med svart tapenade och lufttorkad skinka (tror vi hade serrano), marinerade oliver (från Gaea), morotsstavar, grönkålschips, färsk ananas och färska fikon samt ett par dessertostar med miniknäckisar

Serrano eller parma förrätt

Färska fikon. Serranoskinka eller parmaskinka. Dela fikonen i 4 delar och lägg på salladen. Lägg skinkan på ett serveringsfat

Färska fikon

Det går också utmärkt att ta spansk jamón serrano. Jag är barnsligt förtjust i färska fikon. På våra breddgrader är de inte alltid så lätta att få tag i, särskilt inte om man vill ha fina fikon fulla av solmogen smak

Fikon med lufttorkad skinka

 Dela varje fikon i fyra klyftor och lägg dem på ett uppläggningsfat.  Dela skinkskivorna i tre delar och drapera dem över fikonklyftorna