Festkassler recept

Gratinerad festkassler

Sätt ugnen på 250 grader. Låt sparrisen rinna av och lägg den i ugnsfast form. Lägg på kasslerskivorna. Blanda crème fraiche med äggulan och den rivna osten

Festkassler

Gör bearnaisesåsen, om du inte använder färdig. Ta ut 8 rundlar med hjälp av ett glas ur brödskivorna, eller skär bara bort kanterna

Husets festkassler

Tina spenaten och pressa noga ur allt vatten. Fräs den lätt i lite margarin och krydda med salt och riven muskotnöt

Festkassler

Tina smördegsplattorna och lägg 2 plattor omlott och kavla ut dem till en botten. Skiva kasslern. Rör ut vitlöksosten med creme fraichen och tillsätt ½ dl finklippt persilja och den pressade vitlöksklyftan

Festkassler

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i matfett. Tillsätt vin, vatten, fond, grädde, tomatpuré och kryddor

Festkassler (av Britt i Tjörnarp)

1.  Tina smördegsplattorna enligt anvisningen på paketet. Lägg två plattor lite omlott och kavla ut dem till en bottenplatta

Festkassler (av Britt i Tjörnarp)

Tina smördegsplattorna enligt anvisningen på paketet. Lägg två plattor lite omlott och kavla ut dem till en bottenplatta