350-400 g bogfläsk i skivor (strimlat) / kycklingfilé. Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget
Stekt fläsk, löksås och squashlådebitar. Under min uppväckt fick jag ofta fläsk med löksås till middag och jag har alltid tyckt att det är jättegott men jag har inte ätit det sedan jag slutade äta potatis
Saftig, salt och syrlig kan den göra även en regnig lördag till en riktig fest. Det skånska bidraget till svenskt matkulturarv, äggakaga med fläsk, är ingenting att fnysa åt
Blanda moset med knaperstekt fläsk vid serveringen och servera med gräslök istället för persilja. Själv tycker jag att det passar med en buffé till Halloweenfesten, gärna med inslag av ”americana”
Fördela fläsket och fettet som sipprat ut från fläsket över hela plåten, använd gärna en stekspade och dra ut fettet med, för att inte pannkakan ska fastna så den blir svår att få loss vid servering
SERVERA TILL FEST SOM EX. Gott är också att fräsa några tärningar fläsk och strö över varje tallrik. Vill du serveras kantarellsoppan till fest så är det trevligt att lägga en hög med fin svamp och annat i mitten på en djup tallrik och sedan slå soppan runt om
Det är toppengott att få på fest, smakar finfint i matlådan och kan tas med på picknickar. Allergi, Ägg, Bönor och baljväxter, Broccoli, Buffé, Ekologiskt, Fest, Fibrer, Fläsk, Frukt och grönt, Gluten, Grönsaker, Kött, Kost, Lök, Linser, Mat, Matlåda, Må bra, Middagstips, Näring, Ost, Paj, Pajer och piroger, Provsmakat, Recept, Utflyktsmat 1 paj,
Bryn köttfärs och fläsk. 300 g bacon (eller annat rökt fläsk). Hetta upp hälften av oljan i en panna. Finhacka gul lök, vitlök, morötter samt selleri och fräs på medelvärme tills grönsakerna är mjuka och glansiga