Om du vill kan du ersätta den kinesiska femkryddan med den underbara arabiska ras-el-hanout. ¾ tsk kinesisk femkrydda ½ dl pressad apelsin 1 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger 1 tsk torr sherry 1 tsk ljus miso eller ljus soja 1–2 msk ljust muscovado- eller farinsocker. ¾ tsk kinesisk femkrydda ½ dl pressad apelsin 1 msk sherryvinäger eller äppelcidervinäger 1 tsk torr sherry 1 tsk ljus miso eller ljus soja 1–2 msk ljust muscovado- eller farinsocker
Recept. vivitcz. mån, 2013-09-09 22. 09. 40min. (0). 1. Blanda in ägg i vetemjöl2. Koka upp vatten och häll i vetemjöl, knåda till en jämn deg, täck med en köksduk och låt stå i en halv timme3
Recept. vivitcz. sön, 2013-10-13 18. 06. 40min. (0). 1. skala och finriv morötter och potatis, finhacka purjolök, ställ alla grönsaker i en stor bunke, tillsätt salt2
Jag besökt nyss Taiwan och det skulle ju vara skam om man inte fick lite matinspiration därifrån. En av de mest kända Taiwanesiska rätterna är bräserat fläsk
Recept. vivitcz. fre, 2013-09-13 17. 58. 30min. (0). 1. Skala vitlök och krossa dem2. Fräs vitlök i smör3. Koka upp vatten i en såspanna, tillägg alla kryddor och sås förutom vin och honhung4
Blanda ihop ingredienserna i en skål och lägg ner kycklingbitarna. Låt stå i minst 2 timmar. Lyft över kycklingen till en ugnsplåt och häll över marinaden
Lägg fläskfärsen i pannan med en skvätt olja, curry och femkrydda. Kinesisk femkrydda. 1 tsk kinesisk femkrydda (hittar du inte kryddan så ser längst ner i detta recept hur du gör din egen)