Ställ stekpannan åt sidan och ta fram en stekgryta. Lägg smöret i stekgrytan. Häll över köttfärs, lök och baconblandningen i stekgrytan och pudra över vetemjöl
Den utgår ifrån idén om den klassiska, men nu förtiden nästan helt bortglömda rätten Dopp i Grytan, men jag har uppdaterat den ganska mkt och gjort en enklare och – så klart vegansk version där vi kokar svamp istället för skinka i buljongen
Så idag fick det bli ett långkok en chiligryta som passar perfekt i förkylningstider. Det bästa är att den är lika god att värma, så det kommer att bli gryta några dagar nästa vecka också
Idag hade vi turen att kunna servera lite mangold till, direkt från farmors trädgårdsland. Det låter så uttjatat, men jag saknar det tunga rödvinet, grytan och den värmande brasan
Salta och peppra köttet och bryn det i smör i en ugnssäker gryta tillsammans med fläsket. Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör