1. Blötlägg kikärtor i en stor skål med kallt vatten tillsammans bikarbonat. Låt stå minst 10 timmar, gärna 12-14 timmar. Tänk på att ha en rymlig skål med mycket vatten, kikärtorna sväller upp. Sila av och skölj kikärtorna ordentligt.
2. Lägg hälften av kikärtorna i en matberedare och mal dem ordentligt en bra stund. Det tar ca 5-7 min tills kikärtorna är helt färdigmixade. Viktigt att de blir riktigt ordentligt malna, annars faller de isär när du friterar dem. Ta andra hälften av kikärtorna och mal på samma sätt.
3. Grovhacka persilja, lök och pressa vitlök. Lägg dem tillsammans med kryddor och kikärtsmassan i matberedaren, mixa ytterligare några varv. Ställ in det i kylen i minst 30 minuter.
4. Precis innan fritering blandar du bakpulver och bikarbonat, blanda ordentligt. Låt stå i ca 15 min.
5. Forma din falafel i önskad storlek. Funkar även att forma falafeln med handen eller 2 skedar.
6. Hetta upp olja och fritera i ca 3 min på varje sida.
Tillbehör: Servera med libabröd, sallad, tomat, gurka, rödlök, vitlökssås, saltgurka och feferoni.
När de tidigare försökt hitta på vegetariska alternativ så har det lätt hamnat i det vanliga, nån falafelrulle, lite nachos och kanske en pasta med tomatsås
Såhär i efterhand så skulle jag även påstå att det är den godaste falafelrullen jag ätit. Fördelen med din egen falafelrulle är att du i princip kan använda vilken grönsak du vill
Absolut gott, men eftersom det kostar typ det tredubbla en falafelrulle och det är i grunden samma stuk på komponenterna så blir det svårt att sätta högsta betyg
Vi är helt sålda på “Det goda livet”, som är ett matlagningsprogram som går på SVT. Hugh Fearnley-Whittingstall är ingen välstylad kock som kommer med de perfekta recepten, men han har ideer den killen
En god dressing kan lyfta vilken sallad som helst. I synnerhet gäller detta tahinidressingar. Den här friska varianten ringlar jag över allt från en enkel hög med grönsaker till falafelrullar
Den andra är en falafelrulle med chilikryddad kikärtsfalafel, toppad med tomatsås. Ni som följer oss på facebook har redan sett att vi provlagade falafel för några veckor sedan, då halva bloggen bodde i ett fint litet kollektiv
Demonterad falafelrulle. När vi spånade på roliga förrätter förra veckan var det våra vänner Johan och Johannah som kom på den briljanta idén att vi skulle göra falafel
falafelrulle på Sunset Falafel. Jag och S firade löning med en av våra favvoluncher. Underbart gott. Dom hade smyghöjt priset på rullarna till 45 kr tyvärr, fast det är den lätt värd
Allt från falafelrulle till pumpasoppa. Falafelrulle. Så här inför den stundande hösten tänkte jag bombardera er med inspiration med ett stort inlägg med middagsrecept
vegetarisk veckomatsedel #47. kålwok, grönkålspasta, rökig lök och en redigt fin wrap. Med knapp tillgång på pompa å ståt presenterar jag här den fyrtiosjunde (
Falafelrulle för 25 spänn får dock alltid positivt besked, just denna från Jalla Jalla men det finns ju mängder att välja på längs Möllan och Bergsgatan
på sistone i malmö (inkl. lite restaurangtips - &otips). "Blogga mer om Malmö. " är ett typiskt svar från er när jag frågar vad ni vill läsa mer om här
Att jag inte köpte en jäkla falafelrulle bara. mat, häng och musik på två dagars malmöfestivalande. Förra onsdagen var det en månad sedan jag fyllde år
Jag testar även en falafelrulle, och den varianten innehåller förutom falafel och de strimlade betorna en hummus smaksatt med chilisåsen sriracha samt en god aubergineröra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.