Skala och skiva potatis, hacka lök, blanda alltihop i en kastrull med grädde, mjölk samt salt. Folk brukar säga att det inte går att göra exempelvis potatisgratäng med färskpotatis, men hör och häpna, det går visst och det blir jättegott
(Partytältet står på plats om solen skulle hålla sig borta) Vi träffas allihopa vid lunchtid och äter sill lunch med matjesill,gräslök och färskpotatis vid dukat långbord
Till köttet serverades ugnsrostade färskpotatisar, morötter, lök och diverse örter från trädgården (timjan, salvia, bladpersilja, rosmarin och kinesisk gräslök)
Blanda grädde, mjölk, salt, aromat och svartpeppar i en gryta. ca 1 kg skalad potatis av fast sort (jag använde färskpotatis). ca 1 dl standardmjölk. ca 1 kg skalad potatis av fast sort (jag använde färskpotatis). ca 1 dl standardmjölk
Dessutom är man efter en sommar desperat på potatismat i form, färskpotatis i all ära men. Koka upp grädde och mjölk i en stor kastrull, peta i potatis och lök pö om pö och låt koka upp igen
Till fisken kokade jag färskpotatis och gjorde en äggsås. Ingredienser2 msk smör2 msk mjöl2 dl mjölk2 dl matlagningsgräddesalt och vitpeppar2 hackade äggpersiljaSmält smöret i en kastrull, blanda ner mjölet och låt bryna någon minut. 2 dl mjölk
Vispa ihop mjölken, mjölet, smöret, saltet och vitpepparn i en gryta. 500 g skalad potatis av fast sort (jag tog färskpotatis). 1 L standardmjölk. 500 g skalad potatis av fast sort (jag tog färskpotatis). 1 L standardmjölk