Vi käkade biffarna med ugnsstekt potatis och en kall sås (se recept nedan). Jag kan även tänka mig att det kan vara gott att servera biffarna med ris eller någon annan form av gryn samt en mustig tomatsås
Min dotter bara älskar potatisgratäng, men vem gör inte det. Smörj eventuellt din ugnsform och börja lägg i potatis, morot, champinjoner, salladsostochbladspenat i formen
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Jag tyckte faktiskt att den här blev riktigt sådär krämig som man vill ha en gratäng och det jag lärt mig från förr är att man aldrig ska lita på tiden som står i recepten, det tar mycket längre tid än vad man räknat med
Här kommer receptet på den fantastiskt goda potatisgratäng som jag gjorde sist vi hade matgäster. Gratängen består av grovt riven potatis som blandas med hackad broccoli samt en mix av färskostoch mjölk eller grädde
lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den). Båda jag och maken tyckte att den smakrika och krämiga röstirullen var en riktig fullträff
Vi hade kantarellostochpepparost på vår men det funkar säkert med vilken som. Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.