Tryck ner och packa ihop surkålen. Surkålen håller sig upp till ett halvår oöppnad vid sval förvaring. Bäst är såklart att ha den i kylskåpet speciellt om du öppnat surkålsburken
Jag körde med paprikakrydda, färsk salvia, svartpeppar, salt, soya och worcestershiresås. Igår blev det ett stycke tjocka revbenspjäll och surkål till det
Vad sägs om färskpressad granatäppeljuice från ett gatustånd, ljuvliga dofter från kryddmarknaden, mängder med olika ostar eller världens godaste oliver
Choucroute, alltså surkålsgryta från Alsace. Men det blir ändå till en ”riktig” choucroute där syran från vin och surkål gifter sig med röksmaken från bacon och mustigheten från köttet
Hacka färsk timjan. Tillsätt surkål, senapskorn, timjan och vinäger och blanda om Låt puttra på låg värme under lock i 10 min. 400 g Surkål. 1 tsk Timjan - färsk
Surkålen ger i mitt tycke extra god och syrlig smak till soppan, men kan uteslutas. Rör slutligen försiktigt ned surkålen, låt alltsammans bli genomvarmt, och klipp över persilja
Jag utgick från receptet på lappen jag hittade men la till färska örter, den här gången blev det koriander men jag kan tänka mig att mynta eller basilika också sitter fint
Jag hade lite svårt för den ångade korven, men tillsammans med surkål och senap blev den ok. Ca 2 cm färsk riven ingefära. Ca 2 cm färsk riven ingefära