Färsk kalkon recept

Helstekt kalkon á la Ingelsta

Helstekt kalkon á la Ingelsta

tinad eller färsk. Stoppa fyllningen inuti kalkonen och bind ihop lårbenen. Gnid in kalkonen med den andra citronhalvan
Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Helstekt Kalkon i ugn med Calvados och Äpplen

Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Förutom att kalkon är gott som bara den så är kalkon vansinnigt nyttigt
Hel kalkon i ugn

Hel kalkon i ugn

Stoppa fyllningen i kalkonen och snörp ihop lårbenen med steksnöre. Gnid in kalkonen med citronhalvan. Blanda smöret med salt, peppar och soja samt pensla kalkonen runt om
Heltstekt Kalkon

Heltstekt Kalkon

Små salladsblad som tex mangold, rödlök, avocado, färska fikon, sugarsnaps, rödlök och Balsamico. Kalkonen
Kalkon

Kalkon

Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg. 1 liten knippe finhackad färsk persilja (ca 2 dl). 2-3 kvistar valfria färska örter (jag hade rosmarin). Torkad timjan Ca 10 portioner kalkon. 1 kalkon på ca 4,5-5 kg Vitlökssmör. 1 liten knippe finhackad färsk persilja (ca 2 dl). 2-3 kvistar valfria färska örter (jag hade rosmarin)
Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta

Marinerad kalkon i lergryta tillsammans med grönsaker och en sås gjord av kalkon skyet och svartvinbärsgelé
Honungsgrillad kalkon/kyckling med äpple

Honungsgrillad kalkon/kyckling med äpple

Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås. Putsa under tiden kalkon-/kycklingfiléen och lägg dem i kokande buljong ca 15-20 minuter. 4 skivor kalkonfilé à 125 g. 6 msk frysta eller färska röda vinbär
Kalkon i äppelcidersås

Kalkon i äppelcidersås

färsk timjan. Kalkon är inget jag tillagar så ofta så jag googlade friskt för att hitta ett recept till den biten kalkon jag hade i kylen
Kalkon Chasseur

Kalkon Chasseur

Kalkonbröstet kryddas med vitlök och steks saftigt i ugnen. Kalkonbröst kan bytas ut mot samma. Lägg kalkonbröstet i en smord, ugnssäker form och pensla med matfettet
Helstekt kalkon på klassiskt vis

Helstekt kalkon på klassiskt vis

Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning. Ingredienser 1 st kalkon, tinad eller färsk, ca 4 kg Fyllning
Kalkon och rödcurrysoppa

Kalkon och rödcurrysoppa

½ dl färsk koriander. Strimla kalkonsnitzel och stek med oljan i stekpanna, krydda med lite salt och peppar
Fylld Kalkon med risotto och rostad paprika

Fylld Kalkon med risotto och rostad paprika

Fylld kalkonfilé. 1st kalkonbröstfilé. 4st kvistar färsk oregano. 4st kvistar färsk oregano. 1st kalkonbröstfilé. 4st kvistar färsk oregano. 4st kvistar färsk oregano
Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

Oreganostekt kalkon med tzatziki och bakad tomat

2 450 g potatis (gärna cecile) 1/2 förp romantica tomater (à 400 g) 1 msk olja salt och peppar 1/2 kruka färsk oregano ca 400 g kalkonbröst Tzatziki 1/2 gurka 1 1/2 dl matyoghurt 1 vitlöksklyfta 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Kalkon i äppelcidersås

Kalkon i äppelcidersås

färsk timjan. Kalkon är inget jag tillagar så ofta så jag googlade friskt för att hitta ett recept till den biten kalkon jag hade i kylen
Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer - Ingelsta kalkon

Citrusrostad kalkon med gräddädelostsås & rostade primörer - Ingelsta kalkon

Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Helstekt kalkon fylld med citrus, pinjenötter och brödstuffing - Ingelsta kalkon

Ingredienser Hel kalkon 1 st hel kalkon ca 4kg, färsk eller tinad 1 st gul lök, hackad 3 st vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja ½ st selleri 100 g kalkonbacon 50 g pinjenötter 3 msk basilika, hackad 3 msk bladpersilja, hackad 5 st skivor vitt bröd olivolja 3 dl äppelcider 1 st citron 1 st apelsin salt & peppar Tillbehör 1,5 kg små potatisar ½ dl olivolja 1 kg brysselkål 5 dl vispgrädde till sås