Visst kan du använda färdig fond men det blir inte samma resultat. Även om man blev behagligt mätt så finns det alltid utrymme för en söt avslutning, denna gång lite creme brulée med en kula hallonsorbet
Här valde jag att servera direkt och det funkar bra MEN om du vill ha lite fastare konsistens så lägger du din färdiga sorbet i en bytta och fryser in den en stund igen så den får sätta sig
Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop. Senast gjorde jag ringar som jag ska fylla med hallonsorbet och grädde och servera till dessert nån gång
En kväll lagade jag lite Antipasti följt av färdiga Tortellini med Ricotta och Spenat som jag slungade tillsammans med kokta bönor, smör och rostad vitlök
För att få lite smakbrytning och en färgeffekt i den färdiga desserten lade jag ner hallon längs ner i urgröpningen innan jag fyllde på med mascarponekrämen
Det viktiga är att fokusera på smetens färdighet och inte tiden. Vanlig creme brûlée med en klick hallonsorbet bjöds familjen på som efterrätt till en kräftskiva och jag kan meddela att formarna bokstavligen slickades rena
Häll hallonen i den varma färdiga sockerlagen, rör runt och ställ att svalna. Till hallonsorbeten. Botten ska vara färdiggräddad, inte bränd, men lite knaperseg och fortfarande saftig utan att vara blöt
ca 1½ liter vaniljglass ca 1 liter hallonsorbet ca ½ liter mangosorbet ca ½ liter vaniljglass blandat med kanderad frukt och hackad choklad Låt vaniljglassen stå framme en stund (ca 30 - 60min) så den mjuknar alternativt mjukgör den med elvisp. Bred på ett ca 2 cm tjock lager glass i hela bunken och ställ in i frysen i några timmar (2-3 timmar räcker för glassen att hårdna) Ställ fram hallonsorbeten (ca 30 - 60 min) en stund innan vaniljglassen är färdig i frysen, så den mjuknar, alternativt mjukgör den med elvisp. ca 1 liter hallonsorbet