600 g köttfärs2 st röda lökar1 st gul lök½ purjolök3 st tomater3 st morötter1 st palsternacka1 st vitlök, solo3 msk tomatpuré1 näve röda linser1 näve svart trumpetsvamp, torkad och smulad1 liten näve Karljohansvamp, torkad och smulad6 dl vatten2 dl rött vinBasilikaBerberé (Mama Ethiopia, kryddblandning)Garlic pepper (Santa Maria)OreganoPaprikapulverPersiljaRosépepparSaltSpiskumminSvartpepparTimjanVästkustsalt (salt, dillfrö, kummin, fänkålsfrö)Vitlökspulver Köttfärsen är fräst i olja och tomatpuré
Stöt fänkålsfrö och hel anis i en mortel. 2 tsk hela fänkålsfrö. Blanda filmjölk och sirap. Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vätskan och knåda samman till en deg
brödkryddor (kan uteslutas) – jag använde 1 tsk kumminfrö och 1 tsk fänkålsfrö som jag mortlade. brödkryddor (kan uteslutas) – jag använde 1 tsk kumminfrö och 1 tsk fänkålsfrö som jag mortlade
2 msk hela selleri eller fänkålsfrö. 2 msk hela selleri eller fänkålsfrö. I år började grillsäsonge mycket tidigare för oss, på långfredagen, under vår första husvagnstripp i Jämtland
Blanda med riven morot och mortlade fänkålsfrön. 2 tsk stött fänkålsfrö. Coleslaw200 g vitkål 200 g fänkål 200 g morot 3-4 dl majonnäs 2 tsk stött fänkålsfrö 1 citron, skal och ev lite saft salt svartpeppar
1 tsk fänkålsfrö. Tillsätt dillfrö, 1 tsk fänkålsfrö, samt 1 tsk korianderfrö. 1 tsk fänkålsfrö. Här kommer en rätt som helt klart är en av årets absoluta favoriter