Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
1250 g fänkål. 5 dl mjölk. 12 tsk fänkålsfrön, mortlade. 120 g smör1 Skala och halvera potatisen och koka tillsammans med hel fänkål i saltat vatten, ca 15 min eller tills potatisen är mjuk. 2 Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. 3 Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Den som vill ha lite mer smak kan tillsätta lite anis eller fänkål och ev. 3 dl vatten eller mjölkfritt alternativ. 55 g mjölkfritt margarin (Flora bordsmargarin). 3 dl vatten eller mjölk. 55 g mjölkfritt margarin
Riv parmesanost och blanda med creme fraiche och mjölk, bred över. Canelloni med fänkål och spenat. Recept Canelloni 4 pers 300 g färska lasangeplattor (gärna färdigskurna) 1 fänkål 1 påse bladspenat a 150 g (i minsta laget, ta rikligt med spenat) 1msk olivolja 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 100 g parmesanost4 dl creme fraiche2 dl mjölkGör så här. Skär fänkål i fina strimlor och smörstek i ca 2 min. 1 fänkål. 2 dl mjölk
Idag införde jag köpstopp, inget får inhandlas (med undantag för kaffe och mjölk) innan fredag utan det som finns i kylskåpet ska ätas upp, det är alldeles för mycket mat som går till spillo
Dagens recept, knäckebröd med fänkål- det vi äter allra mest av här hemma på julen. 15 g färsk jäst5 dl mjölk3 dl vetemjöl1 msk ljus sirap1 tsk fänkålsfrön1 tsk hel kummin4 dl fint rågmjöl6 dl grahamsmjölVärm mjölk, sirap, salt och kryddor till 37 grader. 5 dl mjölk. 1 tsk fänkålsfrön
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och fänkålsfrön. Skär lax och den kokta fänkålen i bitar och fördela bland potatisen
Häll mjölken över grynen och låt stå i en kastrull en stund. Receptet är riktigt enkelt att göra och jag valde att smaksätta mina tekakor med kummin samt fänkål idag men det går lika bra att skippa kryddorna om man inte vill ha dom